søndag 29. desember 2013

Mine favoritthorn

Når du glemmer å kjøpe brød eller rundstykker, ja da må du bake selv. Så da fant jeg fram min favorittoppskrift på horn/rundstykker:

50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
1 ts salt
Ca 1,3 l hvetemel (bytt gjerne ut 5 dl hvetemel med en grovere type mel)

1 egg til pensling

Slik gjør du:
* Smelt smør og ha i melk. La blandingen bli fingervarm eller ca 37 grader.
* Bland gjæren i litt av væsken.
* Ha i salt og resten av melkeblandingen.
* Ha i litt og litt mel, deigen skal slippe bollen, men ikke være for hard. Jeg kjører min deig i Kenwood'n, så slipper jeg å elte selv.
* La deigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted.
* Bak ut og trill enten rundstykker eller del deigen i 4 leiver som videre kjevles ut til 4 rundinger. Del hver runding i 8. Rull sammen til horn og sett på en bakepapirkledd stekeplate. 
* La horn/rundstykker heve ytterligere 30-40 minutter under et klede.
* Pensle hornene med et sammenpisket egg og sett i ovnen. Stek på 220 grader i ca 10 minutter.
* La hornene/rundstykkene hvile på en rist før de serveres. Pakk gjerne i en lukket pose og frys ned.
Lykke til:)

Her er resultatet mitt fra igår og de skal nytes idag. 

Ha en god søndag:)

2 kommentarer:

  1. De ser veldig gode ut. Kanskje bake de til lunsj en dag :o)

    SvarSlett
  2. Mmmm, desse ser gode ut! Må legge den til favoritter og bake ein dag.
    Ein nydeleg sinnasaujakke du har starta på og. Fine fargar! Eg har garn liggande til ein og, men har ikkje kome i gong enno.
    Ønskjer deg ein fin søndagskveld!

    SvarSlett

Her skrives koselige tilbakemeldinger